dinsdag 2 mei 2017

Springen

Nooit eerder heb ik zó gevoeld wat een bergen energie het kost
om beslissingen te nemen…
Dóódmoe ben ik van eindeloos wikken en wegen!

Mijn hondenbaantje is me méér dan te zwaar.
En nu wordt me ergens anders 
een nieuwe uitdaging aangeboden.. een heel leuke!
Maar eentje die níks aan zekerheid biedt..

Zal ik wel? Zal ik niet?
Durf ik? 
Of.. moet ik het strategisch slimmer aanpakken?

Durf ik te springen?


24 opmerkingen:

 1. Wat een moeilijke periode voor je!
  Natuurlijk kan ik niet zeggen wat de juiste keuze is, dus eigenlijk heb je niks aan mij *Ü*

  Op zich lijkt het een makkelijke keuze: doe wat je hart je ingeeft..... maar helaas zo makkelijk is het natuurlijk niet. Het gaat immers om de redenen waarom je voor de baan hebt gekozen. Die redenen zijn misschien heel bepalend voor de invulling van je leven en ja, dan is zekerheid een zwaarwegend punt.
  Maar als de zekerheid niet al te zwaar weegt, dan is een switch een goede optie; het gaat immers om waar jíj je fijn en gelukkig bij voelt!
  Ik wil niet teveel uitwijden over mezelf, maar ik herken je situatie en hoewel ik destijds heb gekozen voor zekerheid (en daar achteraf tevreden mee ben) is er ook een spijtgevoel want heb ik daardoor niet veel leuke(re) arbeidsjaren gemist?
  Moeilijk om uit te leggen wat ik precies bedoel....ik hoop dat je het een beetje begrijpt.
  Ik wens je wijsheid toe! (en goede nachtrust zonder piekeren *Ü*)
  Lieve groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie Marjan, ik snap het helemaal! Mooi dat je schrijft: "..als de zekerheid niet al te zwaar weegt". Daar kan ik wat mee! Thnx!!

   Verwijderen
 2. Ja, dat is een hele mooie reactie van Marjan. Ik wens je de juiste keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is erg moeilijk, maar ik weet zeker dat je tot een goede beslissing komt.
  Een gelukkig gevoel is veel waard.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Stefanie...jouw hondenbaantje geeft jou veel meer zekerheid...maar..wat is zekerheid? Morgen kan alles anders zijn...Hou jij het wel vol?? dat hondenbaantje...of ga je er misschien ziek van worden? Geeft die 'zekerheid' jou dan voldoende bescherming? Wat mij helpt is om te durven vertrouwen...vertrouwen dat het een weg zal vinden die goed voor mij is...hoe die weg ook loopt. Wat je uitstraalt komt naar je toe aldus de wet van de aantrekking. In het begin moest ik daar weinig van hebben...jaja!!!! Maar nu...jaren later weet ik dat het zo is. Als ik kies voor de 'zekerheid' alleen om de zekerheid te behouden (doe ik ook hoor, ik heb graag zekerheid ;)) dan zend ik daarmee een boodschap uit als 'ik ben bang voor een tekort, ik ben bang dat ik het niet ga redden' . Terwijl als ik kies voor vertrouwen dan zend ik daarmee de boodschap uit...ik durf te geloven in overvloed, ik kan het aan! En het schijnt zelfs te werken als je het op dit moment niet zo voelt. Misschien kun je hier iets mee...mij helpt het echt om beslissingen te nemen op alle fronten.Google maar eens op wet van de aantrekking, mindfulness, Dalai Lama....er staat heel veel over geschreven ;) Ik wens je veel wijsheid en vertrouwen toe, knuffel! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een een moeilijke beslissing, maar voor zo ver ik er iets over kan zeggen, kan ik je alleen " mijn" motto meegeven:
  kies met je hart, je verstand is om keuzes te begrijpen, niet om te maken
  heel veel sterkte en wijsheid, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt, wat je ook kiest, met warme groet Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja....die beslissing kan je alleen maar zelf nemen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens je de goede beslissing toe!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een moeilijke beslissing! Het is zo jammer dat alles tegenwoordig flex is. Misschien doe je er toch beter aan om je hart te volgen en zo je leven vrolijker en lichter te maken. Heel vel wijsheid bij het kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Voor een ander zo'n beslissing maken kan ik natuurlijk niet. Maar ik heb met mijn 68 jaar oud al wel wat levenservaring. Doe waarvan jij van denkt gelukkig te worden. Wat is zekerheid tegenwoordig? Soms moet je gewoon vertrouwen hebben, vertrouwen dat er door deze beslissing nog wel andere kansen op je pad komen. En vooral, heb vertrouwen in jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Poeh... zoals je het schrijft, lijkt het alsof de zekerheid je té veel kost.
  Maar zekerheid is wel belangrijk voor je, dat lees ik ook.
  Is er ook een derde keuze, waarbij je in je hondenbaantje dingen verandert? Al is het je eigen instelling ten opzichte van dingen die zich voordoen?
  Ook ik wens je veel wijsheid en hoop dat je voor jezelf snel de knoop door kunt hakken. Wikken en wegen kan je slopen...
  Liefs,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wens je sterkte bij het beslissen en doe vooral wat je hart je ingeeft want dan krijg je echt geen spijt! Geniet van de lente en alles wat groeit en bloeit! Dikke knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. volg je hart, het komt vast goed
  beslissingen nemen is keuzes maken kies als het kan waar je blij van wordt succes liefs Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je al mooie en wijze adviezen gekregen! Mooi om te lezen. Mijn eerste ingeving was dat je je hart moet volgen, ondertussen afwegend hoeveel zekerheid die zekerheid je biedt. Morgen kan alles anders zijn, heb ik inmiddels als geen ander ervaren. Dus waarom niet kiezen voor iets waar je echt blij van wordt. Ik wens je veel wijsheid toe.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, wat fijn om zo goede raad te krijgen. Er zitten goede adviezen bij, maar de keuze moet je zelf maken. Waar wordt je blij van? Is die blijheid de onzekerheid waard? Anderen zeggen het ook al: vertrouw op de goede dingen die je kant op zullen komen, als jij de eerste stap zet. Mijn motto is: de mensheid lijdt het meest, door het lijden dat zij vreest.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bijna niets in het leven is zeker. Achteraf maak je altijd keuzes waarvan je later denkt.....is het wel een goede keuze geweest? Eigenlijk moet je zelf kijken of je zekerheid nodig hebt. Is het mogelijk om zonder zekerheid te leven? Dan zeker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Moeilijk om de goede keuze te maken. Zekerheid is soms belangrijk maar ga je hart volgen. Heel veel sterkte bij je beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Eigenlijk heeft niemand ooit zekerheid. Wat vandaag heel zeker is hoeft dat morgen niet te zijn. Wat gaat je het opleveren en wat gaat het je kosten? En dan bedoel ik niet alleen in geld, maar ook in rust, geluk, stress en uitdagingen. Soms kun je beter spijt hebben van dingen die je wel gedaan hebt dan van dingen die je niet gedaan hebt. Ik wens je veel wijsheid, moed en kracht. Groetjes van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. WOW... ik ben echt verrast en geraakt door al jullie meelevende reacties, wijze woorden, lieve adviezen en goede raad! En heb besloten om.. de sprong te gaan wagen! Thnx allemaal !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goed zo Stefanie om deze stap te nemen.Best eng maar het zal je zoveel geven aan rust en plezier.
  Succes en vergeet niet te genieten!!!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oei dat is een moeilijke maar "doen" zou ik zeggen! Hup weg hondenbaan en eindelijk iets leuks. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen